top of page

Over

Over

Ik ben opgegroeid in Bovekerke, een plattelandsdorp van 1000 inwoners tussen Diksmuide en Torhout. Al van kinds af aan had ik een dubbele interesse: enerzijds televisie en anderzijds technologie en wetenschappen.

Televisie brengt ons naar onbereikbare werelden, opent ogen, brengt magie, ontroert en verbindt mensen. Wetenschap levert antwoorden op grote vragen, het reikt oplossingen aan voor ons dagelijks leven en het levert ook de technologie om mensen dichter bij elkaar te brengen.

1973.04 Papa + Marc in Bovekerke.jpg

Met papa op de foto (Bovekerke, rond 1973)

1987.11 VTK Revue video team.jpeg

Mijn eerste videoproducties voor de studentenvereniging VTK (Leuven, 1987)

Aan KU Leuven heb ik de opleiding burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen gevolgd. Toen heb ik ook mijn eerste videocursussen gevolgd, mijn eerste video's gerealiseerd en stagegelopen op de nieuwsredacties van VRT en VTM.

Na mijn studies heb ik ervaring opgedaan op gebied van softwareontwikkeling, communicatie, change management, business intelligence en broadcasttechnologie.

Op persoonlijk vlak kreeg ik de kans om mensen te ontmoeten in landen verspreid over alle continenten van onze planeet. Anderzijds leefde ik met een conflict, een conflict met mijzelf. Maar dat heb ik uiteindelijk gestaakt. En in 2020 ben ik uit de kast gekomen. 

 

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om video's te maken die veel dieper gaan. Dankzij die moeilijkheden op mijn levenspad kan ik soms veel dieper meevoelen. Daarom ben ik zelfs dankbaar voor die ervaringen.

20220325 Interview Frank De Winne.jpg

Interview astronaut Frank De Winne (Leuven, 2022)

Mensen zonder cameraervaring in hun kracht zetten zodat zij hun passie en hun verhaal met plezier voor de lens brengen, dat is wat ik het allerliefste doe. Dat levert ook beelden op die de kijkers meer betrekken bij het verhaal zodat wij die kijkers met maximum impact bereiken.

Sinds 2020 woon ik in Geel, een warme plattelandsstad in de sympathieke Kempen, mijn uitvalsbasis naar Leuven, Brussel, Gent... of naar jou.

MV rainbow flag green key.png

Ik ben graag betrokken bij jouw onderneming. Natuurlijk is dat ook het stukje consultant/ingenieur in mij. Zo probeer ik de unieke parel in jouw verhaal te vinden.

Om onze doelgroep maximaal te bereiken ben ik niet alleen geïnteresseerd in de boodschap, de wetenschap of de onderneming, maar ook naar de mensen achter het verhaal. Ik betrek graag de betrokken mensen in een videoproject.

20221206 Sarah Garré ILVO Melle.jpg

Interview Sarah Garré (ILVO, Melle, 2022)

Instagram

@marc.vandenbrande.videomaker

bottom of page