Mensen informeren / engageren / raken

Mijn klanten zijn niet alleen tevreden over het eindresultaat, ook krijg ik heel veel appreciatie voor mijn manier van werken. Bijvoorbeeld omdat ik mensen weet gerust te stellen zodat jij heel natuurlijk en oprecht jouw passie kunt delen voor de camera.

2022-03-25 09.59 Leuven Bib - Dirk Frimout interview.png

Een videoproductie verloopt in drie stappen:

  1. Preproductie - voorbereiding: goed luisteren & een concept uitwerken

  2. Productie – opnames: jouw verhaal filmen

  3. Postproductie – afwerking: een verrassende montage

1. Preproductie

Een goede voorbereiding is half het werk

Ik investeer heel graag tijd om elkaar goed te leren kennen, om te verbinden. Ik wil goed begrijpen waarmee jij bezig bent en wat jouw relatie is met jou doelgroep.

 

Op een set moet je als filmmaker voortdurend keuzes maken. Wat ga ik filmen? Wat ga ik niet filmen? Welk camerastandpunt ga ik kiezen? Wat breng ik wel of niet in een beeld? Welke cadrages kies ik? En wat ga daarvan tonen in de montage? En in welke volgorde?

Dan is het ontzettend handig om het onderwerp heel goed te begrijpen, want soms kan je zo hele slimme keuzes maken.

Het scenario: flexibel, niet te strak

2021-06-30 19.17 Botanical Gardens Meise - Marc Vandenbrande, Hilde Crevits, Zuhal Demir.p

Samen bepalen wij het concept. Wat zijn de doelstellingen? Wat zullen wij in beeld brengen? Zal er iemand iets vertellen? Wat is de stemming?

 

Mooie beeldjes maken, daar hou ik van. Ook vind ik het leuk om mensen te filmen die jouw verhaal vertellen. Mensen tonen in video’s is waardevol omdat kijkers graag naar andere mensen kijken. Zo’n video’s connecteren beter.

 

Om ervoor te zorgen dat mensen er op hun best uitzien, verkies ik te werken met een script dat niet te vast ligt. Tijdens de voorbereidingen onderzoek ik waar de prioriteiten liggen en wat er verteld moet worden. Die kennis is voor mij de leidraad bij het filmen en bij het afnemen van interviews.

 

Deze soepel manier van werken biedt verschillende voordelen:

  • Jij spaart tijd uit, want je moet geen teksten van buiten leren.

  • Jij komt beter over. Aangezien jij enkel mijn vragen moet beantwoorden, komt dat heel spontaan over.

2. Productie

Ik hou ervan om zorgvuldig maar vlot te werken. Tijdens het filmen probeer ik ook om zo weinig mogelijk werkzaamheden te storen.

 

Mensen aan het woord laten, dat is echt mijn ding. Dat hoor ik ook mijn klanten zeggen.

 

Ik stel jou op jouw gemak voor de camera. Gebruikmakende van interviewtechnieken laat ik jou jouw verhaal brengen op een spontane en overtuigende manier.

 

Ik help jou om oogcontact te maken met de camera. Zo kijk jij jouw doelpubliek recht in de ogen.

 

Op die manier zorgen wij ervoor dat de video beter verbindt met jouw doelgroep.

3. Post-productie

Na het filmen, vertellen wij het verhaal een derde keer. De eerste keer was tijdens het schrijven van het scenario, de tweede keer tijdens het filmen.

 

Tijdens het monteren ontstaat het eindproduct. Het is een nauwgezet werk. Dit is eigenlijk het moment waarop je echt je meesterschap kan tonen als filmmaker.

 

Het is een spel van fragmenten kiezen, ze in de juiste volgorde achter elkaar zetten met exact de juiste lengtes om zo ritmes te maken die het verhaal vertellen met precies de juiste emotie en de juiste sfeer.