top of page

Voorbeelden \ Wetenschap & Mens \ Leuven Brein Instituut

getuigenis Ann Van der Jeugd
Leuven Brein Instituut
Verenigt alle excellente hersenonderzoek aan de KU Leuven

De uitdaging

Het Leuven Brein Instituut verenigt alle excellente hersenonderzoek aan de KU Leuven. De vraag was om een promotiefilm te maken over het instituut die onderzoekers aan het woord laat en ook het sociaal engagement in beeld brengt.

 

Het instituut verenigt diverse onderzoekers: basisonderzoekers, zoals moleculair biologen, klinische onderzoekers, zoals neurologen en onderzoekers van andere instituten zoals Imec, waar je ingenieurs aantreft. Die diversiteit maakt het heel moeilijk om een coherente visie naar buiten te brengen.

De oplossing

De voorstellingsvideo van het Leuven Brein Instituut. 

Het doelpubliek is zeer divers: hij wordt online ingezet voor een zeer breed publiek om te informeren, maar ook voor fondsenwerving. Anderzijds wordt de video ook gebruikt om het instituut voor te stellen aan externe onderzoekers of onderzoeksinstellingen. Dit bij bedrijfsbezoeken of bij lezingen op congressen. 

220426 LBI -GHB.jpg

Ann Van der Jeugd, programmamanager van het Leuven Brein Instituut getuigt:

“Daarom hebben wij gebruik gemaakt van Marc Vandenbrande zijn expertise. Hij weet als geen ander hoe mensen op hun gemak te stellen en het beste uit hen te halen. Het wordt altijd een heel mooi portret.

 

En daarnaast hebben wij ook op Marc zijn expertise beroep gedaan omdat hij zelf een achtergrond heeft als ingenieur. Dus hij weet hoe een wetenschapper denkt en zich voelt. En soms een beetje schroom heeft om voor de camera iets uit te leggen. Maar het is altijd een mooi resultaat.

 

Elke onderzoeker kwam heel mooi aan bod en heeft zijn verhaal kunnen doen.

 

In de film wilden wij niet alleen tonen hoe goed onze onderzoekers zijn, wij wilden ook onze maatschappelijke impact tonen. Welke acties wij ondernemen om het grote publiek in te lichten omtrent ons onderzoek. Zoals de Dag van de Wetenschap.

 

Marc is ook heel flexibel. Het was een huzarenwerkje om de proffen hun agenda’s samen te leggen. Maar het is ons toch gelukt en het resultaat mag er zeker zijn. Het is schitterend.”

bottom of page